• +389 (2) 3 250 100
  • info@piom.com.mk

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОБВРЗНИЦИТЕ

Законската обврска на Фондот на ПИОСМ за дистрибуција на листи за стаж и плата на осигурениците преку официјалната е-маил адреса пријавена во Централниот регистар на Република Северна Македонија (ЦРСМ) е реализирана. За групата обврзници, за кои дистрибуцијата не е успешна, објавен е посебен фајл со идентификатори за таквите обврзници, ЕДБ, е-маил адреса и копија од опис на причината на повратната порака.

Повеќе

БУЏЕТОТ ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКЦИИТЕ

На 29 август 2023 година се одржа Осумдесет и деветтата седница на нашиот Управен одбор, на чиј дневен ред беа Предлог на Буџетското барање на Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија за 2024 година и Стратешкиот план на Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија за 2024-2026 година.

Повеќе

ОДРЖАНА РАБОТНА СРЕДБА ВО ФОНДОТ

На 14.09.2023 година, во Фондот на ПИОСМ, се одржа работна средба со претседателот на Партијата на пензионерите Илија Николовски, како и претставници на пензионираните генерали и старешини од АРМ. Гостите ги прими и со нив разговараше директорот на Фондот на ПИОСМ Арсим Хасани, а на средбата присуствуваа и директорите на секторите за остварување на правата од ПИО и финансиски прашања, Билјана Стојанова и Мухаметали Исмани.

Повеќе

ОДРЖАНА РАБОТНА СРЕДБА СО РАКОВОДИТЕЛИТЕ НА ФИЛИЈАЛТЕ И ДЕЛОВНИЦИТЕ НА ФОНДОТ

На 29.05.2023 година, во Фондот на ПИОСМ, се одржа работна средба на в.д директорот на Фондот на ПИОСМ, Арсим Хасани, со раководителите на филијалите и деловниците на Фондот.

Повеќе

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

Денес, 22. декември 2022 година, во соработка со ООЦК Кисела Вода и Институтот за трансфузиона медицина, во просториите на Фондот на ПИОСМ се организирираше редовна крводарителска акција.

Повеќе