Poll: Нов дизајн на веб страната?
Како ви се допаѓа новиот дизајн?
Пријави&неправилности
image
В.д. директорот на Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Македонија г-н Амет Даути и градоначалникот на Општина Чаир, г-н Изет Меџити, денес во единасесет часот го посетија Пензионерскиот дом Чаир, каде остварија средба со станарите на Домот. Целта на посетата беше да се види на лице место што е реновирано и колку се задоволни станарите на домот.
image

ПРИМЕНА НА ПРОЕКТОТ ЗА ЕЛЕКТРОНСКА ПРОВЕРКА НА СТАЖОТ

На 4 јуни, во просториите на Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Македонија, се одржа конференција за претставниците од печатените и електронски медиуми. На средбата со новинарите, министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и в.д.директорот на Фондот на ПИОМ, Амет Даути, информираа за двата проекти на Владата на Република Македонија, и тоа, за електронскиот пристап до податоците за стаж и плати преку Интернет и за информирањето на граѓаните за нивниот стаж, двапати во годината. ...
Повеќе
image

“ДЕН ЗА ВАС” меѓу граѓаните на Чаир

Проектот “ДЕН ЗА ВАС” кој започна да се реализира од 2012 год. од страна на Министерството за труд и социјална политика, Фондот на ПИОМ и ...
Повеќе
image

ПОТВРДЕН КВАЛИТЕТОТ И ВЕРИФИЦИРАНА НАШАТА УСПЕШНА РАБОТА

Во изминатиот период, нашиот Управен одбор одржа седум седници, на кои се расправаше за повеќе актуелни прашања и беа донесени соодветни одлуки. ...
Повеќе